گزارشی از بازدیدها و نشست های معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران در سفر به استان چهارمحال و بختیاری

شناسه خبر : 112685

1400/07/29

تعداد بازدید : 440

گزارشی از بازدیدها و نشست های معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران در سفر به استان چهارمحال و بختیاری
حجت الاسلام و المسلمین حسینعلی تهرانی با هدف بازید از امکانات و فضای آموزشی مدارس علمیه استان چهارمحال و بختیاری و آسیب شناسی میدانی و دیدار با کادر و طلاب این استان، به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، در جریان سفرمعاون حوزه های علمیه خواهران کشور به استان چهار محال و بختیاری، در اولین برنامه، وی و هیئت همراه با حضور در سالن جلسات مدیریت استان چهارمحال و بختیاری با مدیر و کادر این استان دیدار و گفتگو کردند.
 
در این جلسه که معاونان آموزش مدارس علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری نیز حضور داشتند، در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین هاشمی مدیرحوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری، ضمن خوش آمدگویی به معاون آموزش مرکز و هیئت همراه، به بیان نظرات خویش درباره مشکلات آموزش این استان پرداخت.
 
وی گفت: لزوم ساماندهی بهتر اساتید مانند پرداختی متناسب و همچنین ارزیابی دقیق تر و میدانی اساتید مورد تاکید است.
 
مدیرحوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، پیشنهاد داد: جذب و پذیرش ورودی های طلاب جدید توسط مدیریت استان صورت گیرد نه مدرسه. همچنین رشته های جدید و کاربردی در سطح3 و نیز راه اندازی سطح 4 مورد نیاز استان ماست.
در ادامه جلسه، معاونان آموزش مدارس طی سخنانی نکته های را مانند حجم بالای برخی دروس، اشباع شدن رشته های موجود در سطح 3 و نیاز به ایجاد رشته های جدید، برگزاری کارگاه های آموزشی برای اساتید سطح 2، برگزاری مجدد المپیاد علمی، مشکل فضای آموزشی، تدابیری برای زمان مناسب و ثابت برای آزمون پذیرش، لزوم پیگیری بیمه اساتید که گاهی دچار مشکل می شود و کاربردی شدن دروس و ...را یادآور شدند.
 
در ادامه، خانم افشار، مدير كل امور آموزش عمومي مرکز، با اشاره به درخشش استان چهار محال و بختیاری در بحث استعداد برتر خوب گفت: وظیفه اصلی مرکز، تقویت مدارس است و در زمینه گرایشی شدن از سال 92 پیگیر هست اما شورای سیاستگذاری تاملاتی در این باره داشتند و تطبیق دروس حداکثری که انجام خواهد شد.
 
وی در خصوص بازپذیری گفت: بازپذیری حدود 703 طلبه در استان، موجب فرسایش است لذا مرکز تصمیم گرفته که بازپذیری سال آخر باشد.
 
در ادامه، خانم میرعلی ملک سرپرست اداره کل تحصیلات تکمیلی مرکز، در زمینه توسعه و توازن رشته ها اظهار داشت: طرح هایی در این زمینه است که در حال پیگری آن هستیم و درخواست رشته های کاربردی و جدید را بررسی می کنیم و در آسیب شناسی رشته ها و... باید ورود کرد.
 
همچنین حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان، سرپرست اداره کل اساتید مرکز، توضیحاتی در خصوص مسائل مربوط به اساتید و همچنین تدوین متون درسی داد.
 
در پایان حجت الاسلام و المسلمین تهرانی، معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران، با تبیین موارد مطرح شده پرداخت و گفت: اساتیدی که رزومه خوبی دارند تا برای تدریس دعوت شوند را به معاونت معرفی نمایید و اطلاعات کامل آنان را بفرستید تا بررسی شوند.
 
وی بورسیه کادر را مورد توجه قرار داد و گفت: این امر به عهده امور حوزه هاست و معاونت آموزش برای ارائه درس در این باره کمک می کند.
 
معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران، بر پیگیری استان در زمینه ایجاد رشته های جدید که نیاز به مجوز دارد تاکید کرد و از مساعدت این معاونت در اجرای آن خبر داد و خاطرنشان کرد: در رشته ادبیات عرب، رویکرد آموزش، از قاعده محوری به متن محوری در حال تبدیل شدن است.
 
وی همچنین با بیان اینکه المپیاد علمی به مدیریت استانی واگذار می شود، به بحث فضای مجازی هم اشاره کرد و اظهار داشت: فضای مجازی سایت و کانال، بستر مناسبی برای بهره گیری آموزشی بهتر و اطلاع رسانی ها است که بیشتر میتوان از این ظرفیت بهره گرفت.
 
بازدید از مدرسه علمیه فاطمیه(س) و مدرسه علمیه تخصصی معصومیه(س) شهرکرد
 
معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران و هیئت همراه و مدیر حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری با حضور در مدرسه فاطمیه(س) و مدرسه تخصصی معصومیه(س) با مدیر، کادر و طلاب و اساتید این دو مدرسه دیدار و گفتگو کردند.
 
در این جلسه طلاب طی صحبت هایی نظرات خویش را بیان کردند که شامل حجم بالای برخی دروس، بیشتر شدن مرخصی دوران تحصیل و فرزندآوری، کاربردی نبودن برخی دروس، افزایش سنوات تحصیلی برای خانم ها و برگزاری اردوهای آموزشی برای طلاب بود.
 
در ادامه حجت الاسلام تهرانی طی سخنانی با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری، ظرفیت های خوبی برای ارتقا کیفی آموزش دارد، هدف از سفر به این استان را بررسی دقیق تر مشکلات و ظرفیت های این استان دانست.
 
وی با توصیه به اینکه طلبه باید خوب درس بخواند تا بتواند در جامعه اثرگذاری داشته باشد، گفت: برخی از مشکلاتی که اشاره کردید را با پیگیری حل خواهیم کرد.
 
وی افزود: طرح های خوبی در زمینه های مختلف آموزشی، اصلاح برخی متون دروس و... داریم. اینجانب به آموزش به صورت تلفیقی ترکیبی اعتقاد دارم، چرا که برخی دروس نیاز به حضور طلبه خانم در مدرسه ندارد و در خانه نیز می تواند آنها را بخواند و به همسر و فرزندان خویش رسیدگی کند تا بانوان بیشتری از درس خواندن محروم نشوند.
 
در ادامه معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران، از ساختمان مدرسه علمیه فاطمیه(س) و مدرسه معصومیه(س) بازدید کرد.
 
همچنین خانم میرعلی ملک و خانم افشار به طور اختصاصی با طلاب سطح 3 مدرسه معصومیه(س) دیدار و گفتگو کردند.
 
بازدید از مدرسه علمیه کوثر فرخشهر
 
در عصر روز چهارشنبه، معاون آموزش مرکز و هیئت همراه و مدیر و کادر استان چهارمحال و بختیاری با حضور در مدرسه کوثر فرخشهر با طلاب، اساتید، مدیر وکادر مدرسه دیدار و گفتگو کردند.
 
طلاب و اساتید این مدرسه طی سخنانی مشکلات مدرسه و مسائل آموزشی را مطرح نمودند.
 
حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان، سرپرست اداره کل اساتید مرکز، توضیحاتی در خصوص تدوین متون دروس و مسائل مربوط به اساتید داد.
 
خانم افشار و خانم میرعلی ملک نیز به سئوالات مطرح شده پاسخ دادند.
 
حجت الاسلام و المسلمین تهرانی در پایان طی سخنانی وظیفه اصلی طلبه را درس خواندن عمیق و صحیح دانست و عنوان کرد: باید ارتباط خوبی بین استاد و طلبه شکل گیرد تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.