گزارش کامل روز دوم سفر معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران به استان بوشهر:
نشست معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران و هیئت همراه با کادر، اساتید و نماینده طلاب موسسه آموزش عالی معصومیه بوشهر و بازدید از ساختمان در حال احداث آن
معاون آموزش مرکز در موسسه آموزش عالی معصومیه بوشهر گفت: محور تلاش علمی حوزه های علمیه فقه است چرا که گستره فقه بسیار زیاد است و چگونگی ارتباط انسان با تمام هستی به واسطه فقه تنظیم می شود. بر این اساس جامعه و نظام نیازمند فقیهان عمیق نگر است.
حجت الاسلام والمسلمین تهرانی افزود: نیازمند تدوین رشته ها و گرایش های جدید فقه و اصول هستیم.
وی با اشاره به فرمایش امیرالمومنین(ع) که فرمود: «کسی که خودش را امام و پیشوای مردم قرار می دهد باید خودش به خوبی تربیت شده باشد»، گفت: طلاب می بایست به لحاظ علمی، فکری و اخلاقی حقیقتا خود را مجهز نمایند. آنگاه با این نگاه می بایست در عین استفاده از فرصت ها به کیفیت بیشتر بهاء داده شود.
معاون آموزش مرکز ضمن تأکید بر ضرورت توسعه رشته های سطح 3 و 4 گفت: لازم است تمام ضوابط و شرایط اخذ مجوز اجرای رشته های تحصیلات تکمیلی رعایت شود به عنوان مثال گروه علمی مدرسه شکل بگیرد تا طلاب نسبت به اساتید و مشاوره های پژوهشی بتوانند از گروه علمی بهره بگیرند.
در ابتدای این نشست مدیر، اساتید و نماینده طلاب این موسسه آموزش عالی ضمن تشکر از سفر معاون آموزش مرکز مسائل و مشکلات خود را بیان کردند. مانند کمبود استاد راهنما در استان، ضرورت برگزاری دوره های لازم برای اساتید و برگزاری برخی دوره های مهارتی برای طلاب اشاره کردند.
برگزاری جلسه با کادر، اساتید و طلاب مدارس الزهراء(س) و حضرت زینب(س) بوشهر
در این دیدار صمیمی اساتید و طلاب نظرات خود را درباره واحدهای درسی، متون، امتحانات متمرکز دروس، کاربردی شدن متون درسی و... اشاره کردند.
خانم رنجبر رئیس اداره برنامه ریزی و ارزیابی معاونت آموزش و خانم ظفری نژاد کارشناس اداره کل تحصیلات تکمیلی توضیحاتی درباره برخی مسائل و مشکلات آموزشی مطرح شده بیان کردند.
معاون آموزش مرکز ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح نظام آموزشی فعلی خصوصا برای طلاب ورودی مقطع سیکل گفت: متون درسی این طلاب می بایست کاملا متناسب با اقتضائات سنی آنها باشد.
حجت الاسلام والمسلمین تهرانی افزود: ما اصرار بر نظام آموزشی ترکیبی داریم تا رسالت بانوان در امور خانواده همچون تربیت فرزندان و... آسیب نبیند لذا مجوز اجرای 50واحد درسی به شیوه مجازی و برخط را داده ایم.
وی گفت: این جلسه که از ساعت 10ونیم تا 14ونیم به طول انجامید از جلسات بسیار کاربردی و قابل استفاده بود چرا که اساتید و طلاب به موارد کاملا دقیق و مصداقی اشاره نموده و راهکارهای خوبی پیشنهاد دادند.
جلسه معاون آموزش مرکز و هیئت همراه با مدیران و معاونان آموزشی تمامی مدارس استان با حضور مدیر حوزه علمیه خواهران استان بوشهر در سالن جلسات مرکز مدیریت استان از ساعت 15 تا 18در این جلسه که به مدت سه ساعت به طول انجامید مدیران و معاونان آموزشی مدارس به تمامی مشکلات و مسائل آموزشی مدرسه خود پرداختند.
در ادامه معاون آموزش مرکز بر پیگیری مشکلات مدارس تأکید کرده و به 5موضوع اساسی پرداخت:
- برنامه 5ساله: مدارس ما می بایست خود را با این برنامه 5ساله تطبیق داده و کاملا در راستای آن عمل نمایند تا ما به ارتقاء و استاندارد لازم در مدارس علمیه برسیم. در این راستا ضرورت رعایت انضباط آموزشی غیر قابل انکار است.
- پذیرش: مدیریت استان با تشکیل ستاد پذیرش در مرکز استان و مدارس می بایست فرآیند پذیرش مطلوب برای جذب داوطلبان دارای استعداد مناسب را دنبال نماید.
- اساتید: معاونت آموزش ستاد برنامه جامعی برای اساتید را طراحی نموده که به زودی فراخوان جذب استاد و تربیت اساتید مورد نیاز در سراسر کشور را اعلام خواهد نمود.
- تدبیر لازم برای اجرای صحیح نظام آموزش ترکیبی از سوی مدیران مدارس: پیشنهاد ما به مدیران مدارس در راستای تحقق نظام آموزش ترکیبی بدین گونه است که طلاب سه الی 4 روز از هفته با ساعات محدود در مدرسه حاضر شوند و امتحانات کاملا حضوری برگزار گردد.
- بورسیه کادر مدارس: معاونت آموزش مرکز با همکاری معاونت امور حوزه ها آئین نامه بورسیه کادر مدارس تنظیم و به تصویب رسانده اند و امید است در پذیرش سال جدید این طرح عملیاتی شود. نکته قابل توجه این که رشته مدیریت آموزشی در سطح سه برای اولین بار فقط در بورسیه کادر ارائه خواهد شد.

